Ducati boekt recordverkoop in eerste kwartaal van 2023

Ducati heeft een uitzonderlijk goed eerste kwartaal van 2023 achter de rug. In deze periode heeft Ducati een nieuw record gevestigd met 14.725 geleverde motorfietsen over de hele wereld, wat een stijging betekende van 9 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2022. Deze positieve cijfers bevestigen de bedrijfsstrategie van Ducati die vruchten afwerpt en het merk in staat stelt zijn gepassioneerde Ducatisti over de hele wereld tevreden te stellen.

Claudio Domenicali, CEO van Ducati, heeft zijn tevredenheid uitgesproken over de sterke resultaten van het eerste kwartaal van 2023 en bevestigde dat het bedrijf blijft werken aan het best mogelijke resultaat. Hij heeft ook benadrukt dat het belangrijkste doel van Ducati is om zijn gemeenschap van gepassioneerde Ducatisti tevreden te stellen.


Italië als belangrijkste markt

De geweldige resultaten van Ducati zijn zichtbaar in alle belangrijke markten. Italië staat op de eerste plaats met 2.717 afgeleverde motorfietsen en een groei van 7 procent ten opzichte van de vorige periode. De Verenigde Staten, de op een na grootste markt voor Ducati, verhoogde de leveringen met 21 procent in het eerste kwartaal van 2023 met 1.677 motoren. Duitsland, op de derde plaats, behaalde ook een groei van 21 procent ten opzichte van dezelfde periode van 2022 met 1.666 afgeleverde motorfietsen. Bovendien is de verkoop in Nederland met 30 procent gestegen ten opzichte van Q1 2022.

Francesco Milicia, de VP Global Sales and After Sales van Ducati, heeft verklaard dat de leveringen in het eerste kwartaal van 2023 een nieuw record vormen voor Ducati, met groei in alle belangrijke markten. Hij benadrukte ook de belangrijke rol die de vertrouwde dealers van Ducati spelen in het bereiken van deze resultaten en bedankte hen voor hun inzet voor het merk, samen met de waardevolle Ducatisti die het merk steunen.


Multistrada V4 meest verkochte model

De Multistrada V4, in al zijn versies, is nog steeds het meest succesvolle model van Ducati, met 2.668 geleverde motorfietsen wereldwijd in de eerste drie maanden van 2023, gevolgd door de Monster met 2.005 motorfietsen. Het derde meest gewaardeerde model is de DesertX met 1.442 leveringen, wat de strategie van het merk bevestigt om het assortiment uit te breiden en een nieuw segment te betreden.

Ducati is momenteel aanwezig in meer dan 90 landen en heeft een wereldwijd verkoopnetwerk van meer dan 800 dealers, dat blijft groeien. In 2023 is Ducati van plan om 55 nieuwe dealers te openen, waarvan sommige al in het eerste kwartaal zijn geopend. Een van de meest recente nieuwe

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands