Autosalon Brussel groot succes

Autosalon BrusselDe Autosalon Brussel die van 16 tot en met 25 januari duurde heeft een recordaantal bezoekers ontvangen. Niet alleen auto’s, maar ook trucks en uiteraard motoren ontbraken niet op dit grote evenement dat al voor de 93e keer werd georganiseerd. De Autosalon Brussel, ook wel European Motor Show Brussels genoemd, wordt al sinds 1902 georganiseerd. Het evenement wordt twee keer per jaar op touw gezet en duurt 10 dagen. De ‘kleine’ salon die van 16 tot en met 25 januari duurde heeft net de deuren van de zes ‘paleizen’ gesloten.

Recordaantal bezoekers

Yamaha verkopenHet aantal bezoekers liep al sinds 2009 op en dit jaar is wederom een record verbroken. Maar liefst 427.000 liefhebbers wilden alle nieuwe modellen zien en - als het even kon - aanraken. Vorig jaar was de organisatie van de Autosalon al tevreden met het aantal bezoekers van 385.370, maar dat record werd dit jaar ruimschoots verbroken. Organisator FEBIAC hoopte dit jaar op 290.000 bezoekers, een stijging van 2,5 procent. Daar zaten ze gelukkig een beetje naast.

Biker Parade afgelast

Op zaterdag 17 januari zou de Biker Parade worden gehouden, maar die is vanwege de terreurdreiging in België afgelast. Een groep van 500 motorrijders zou van het Jubelpark naar de Autosalon aan de Heizel rijden, maar de politie kon niet genoeg begeleiders inzetten voor de activiteit. De reden dat er zoveel politie aanwezig zou moeten zijn bij de Biker Parade is niet helemaal duidelijk. Er zouden in één keer veel motorrijders de weg op gaan, dus de inzet van politie zou in dat geval vanwege veiligheidsredenen nodig zijn. Ook werd er gesproken over mogelijke opstootjes tussen de motorrijders, dus de politie zou dan wel moeten kunnen ingrijpen.

Nieuwe motoren spotten

Kawasaki verkopenOndanks dat de Biker Parade is afgelast was er op motorgebied gelukkig nog genoeg te zien op de Autosalon. Verschillende grote merken presenteerden hier de nieuwste modellen van 2015. Verdeeld over twee hallen konden de nieuwste modellen van de grote motormerken worden gespot. BMW introduceerde in België voor het eerst de nieuwste modellen. Maar liefst vijf nieuwe tweewielers stonden te pronken op de Salon. De BMW Roadster F 800 R, de Roadster R 1200 R en RS, de Sport S 1000 RR en de Superbike S 1000 XR vullen het assortiment aan. BMW heeft in 2014 goede verkoopcijfers gerealiseerd. Dat in Brussel de nieuwe modellen zijn gepresenteerd aan een verrassend groot publiek is natuurlijk gunstig voor de verkoop van het Duitse merk. Honda versterkte de Autosalon met de presentatie van een paar nieuwe modellen en prototypes. De grootste zijn de RC213V, een prototype van het Adventure-segment en de RC213V-S, ook een prototype. Deze drie bikes hebben afgelopen jaar allemaal al successen behaald, waaronder het winnen van de MotoGP met Marc Marquez in het zadel. Ducati is ook zeker van de partij en presenteert niet de minste motor. De Ducati Scrambler is in vier varianten verkrijgbaar, dus voor ieder wat wils. De nieuwe Scrambler doet qua design denken aan de jaren ‘70, maar op het gebied van techniek is het nieuwe model wel aanzienlijk verbeterd.

Top 10 nieuwe motoren 2015

Naast BMW, Honda en Ducati stonden er natuurlijk nog veel meer grote merken in Brussel. Hieronder staat de top 10 nieuwe motoren die je niet mocht missen op de Autosalon:
  1. BMW S 1000 RX
  2. Ducati Scrambler
  3. Kawasaki H2
  4. KTM 1290 Super Adventure
  5. Yamaha R1
  6. Honda RCV213-S
  7. Aprilia V4 Tuono 1100
  8. Suzuki GSX-S1000
  9. Triumph Tiger 800 XC/XR
  10. Harley-Davidson Livewire

Entertainment op Autosalon

De motoren kregen op de Salon voldoende aandacht. Niet alleen worden jaarlijks in België de nieuwe modellen gepresenteerd, ook is er gedacht aan entertainment. Op alle gebieden worden in de verschillende hallen ruimtes ingericht voor activiteiten en soms zelfs stunts met de verschillende voertuigen die worden gepresenteerd. Met de motoren is dit jaar een groot spektakel getoond. Een metalen cilinder met verticale muren en een team van buitengewone motorrijders vormden samen de Gravity Wall. Je kunt wel raden wat er zich daar ongeveer afspeelde. Dat het niet zozeer met de presentatie van de nieuwe motoren te maken had maakte niet zoveel uit. Naast het kijken naar nieuwe glimmende monsters was dit wel een leuke toevoeging op de Autosalon. Gravity Wall Autosalon

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands