5 motoren die op je bucketlist moeten staan

bucket list motorfietsenElke motorrijder heeft wel een grote wens. Misschien wil je altijd nog eens zelf rijden op een groot circuit of een bepaalde route afleggen. Er is vast wel een motor waar je altijd nog een keertje op zou willen rijden, als je de kans kreeg. Wij hebben een paar exemplaren voor je op een rijtje gezet die je op je lijstje kunt zetten. De keuze in motoren is ontzettend groot. Niet alleen in merken, maar ook in modellen en uitvoeringen. Wat nu als je mocht kiezen wat je maar zou willen en kunnen? De Yamaha YRZ-M1 is een voor de hand liggende keuze die bijna iedereen wel op zijn lijstje heeft staan. We hebben vijf motoren op een rij gezet die je ook een keer zou moeten proberen. Op welke motor zou jij dan nog een keer willen stappen?

Boss Hoss V8

Boss Hoss V8 De Boss Hoss V8 is een Amerikaanse zware motorfiets met een gewicht van zo’n 500 kilo. Boss Hoss is in 1990 begonnen met de productie van motoren en trikes. De V8 is voorzien van een zwaar motorblok van Chevrolet. Op je bucketlist, omdat.... Wie al onder de indruk is van bepaalde Harley-Davidson motoren heeft nog niet op de Boss Hoss V8 gereden. Je moet alleen wel ervaring hebben met verschillende motoren. Het rijden moet misschien nog wel lukken, maar probeer hem maar eens staande te houden als je voor het stoplicht moet wachten.

Yamaha WR450F 2-TRAC

Yamaha WR450F Yamaha heeft als enige ooit een enduro motor met tweewielaandrijving gebouwd. De WR450F 2-TRAC is zo gebouwd dat het voorwiel nooit sneller kan draaien dan het achterwiel. Als de grip van het ene wiel afneemt wordt het vermogen automatisch aangepast zodat het voorwiel het overneemt. Een prachtig systeem, alleen veel te zwaar en gevoelig voor storingen. Deze motorfiets is daardoor niet ingezet bij races. Op je bucketlist, omdat.... Het rijden op een tweewiel aangedreven motor is anders dan op een door één wiel aangedreven motor. Wie een liefhebber van enduro motoren is moet de 2-TRAC zeker een keer proberen!

Flying Merkel

Flying Merkel

Merkel is een motormerk dat van 1902 tot 1915 motoren bouwde. Ondanks het korte bestaan heeft het heel wat teweeg gebracht. De Merkel, ook wel bekend als Flying Merkel, werd gemaakt om zo snel mogelijk te kunnen rijden. De merken Harley-Davidson en Indian waren niet blij met de Flying Merkel, omdat het een geduchte concurrent was.   

Op je bucketlist, omdat.... De Flying Merkel kan volgens ons echt niet ontbreken op een bucket list. Een klassieker rijden is sowieso een must als je een motorliefhebber bent. Iedereen wil toch wel eens zelf ervaren waar het allemaal mee begon? Deze motorfiets presteerde bovendien goed bij verschillende races, dus het zou een hele eer zijn om op deze motor te kunnen rijden. Je moet dan wel de veilingen in de gaten houden, want deze klassieker kun je niet zomaar van iedere particulier kopen.

Horex VR6

Horex VR6 Het motormerk Horex heeft een lange geschiedenis. Het merk is meerdere keren verdwenen en weer opnieuw verschenen. Horex is in 2010 gekocht door Volkswagen. De Horex VR6 is een 6-cilinder motor. Het bijzondere aan de VR6 is de techniek. Deze is overgenomen van Volkswagen en ook in de motoren toegepast. De VR6 is de enige motor waarbij de cilinders naast elkaar zijn geplaatst. Op je bucketlist, omdat.... Als er iets bijzonders met een motor is willen we dat natuurlijk van dichtbij meemaken. Omdat de VR6 een uniek motorblok heeft past deze motor goed in het lijstje.

Honda NR750

Honda ovale cilinders Honda haalde zich met de ontwikkeling van de NR750 heel wat op de hals. Het merk was er van overtuigd dat ovale zuigers het geluid konden reduceren, maar het project om met ovale cilinders mislukte compleet. De NR kreeg de bijnaam ‘never ready’ en Honda werd uitgelachen. Totdat in 1987 Honda verscheen met de NR750, met ovale cilinders die zeer betrouwbaar waren. Hoe ging dat gezegde ook alweer: ‘Wie het laatst lacht….?’ Op je bucketlist, omdat.... Alleen al vanwege het verhaal is de Honda NR750 een bijzondere motor. Oke, om eerlijk te zijn hadden wij misschien ook wel mee gelachen, maar de aanhoudendheid van Honda heeft geleid tot veel respect voor deze motor.    Het is misschien niet allemaal haalbaar, maar er over dromen moet kunnen, toch?

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands