Motorrijden op de Waddeneilanden

motor strandDe Waddeneilanden staan bekend om de langgerekte stranden, duinen, vuurtorens en pittoreske dorpjes met gezellige terrasjes. Klinkt leuk, maar is het ook de moeite om te gaan motorrijden op de Waddeneilanden? We zochten voor je uit op welk eiland je welkom bent, wat een overtocht met de boot kost en waar je een leuke motorroute kunt vinden. De Waddeneilanden zijn niet allemaal even groot en als je bij sommige eilanden op het uiterste puntje staat kun je het hele eiland overzien. Even het gas opentrekken en je bent al aan de andere kant. Niet bepaald uitdagend voor een motorrit. Toch kunnen we je de eilanden aanraden. In de blog lees je praktische info en handige tips voor een bezoekje aan de Wadden.

Met je motor naar de Wadden

motor texel Op Vlieland en Schiermonnikoog zijn gemotoriseerde voertuigen niet toegestaan. Op de eilanden Texel, Terschelling en Ameland mag je wel met je motor rondrijden. We hebben een handig overzicht voor je gemaakt met de prijzen en tijden van de veerdiensten (2017).
Eiland Motoren toegestaan? Prijs retour* Veerdienst vanaf Tijd overtocht Eerste boot heen Laatste boot terug
Texel Ja € 11,00 Den Helder 120 min 06.30** 21.00
Terschelling Ja € 36,94 Harlingen 115 min 09.45 17.30
Ameland Ja € 39,10 Holwerd 45 min 07.30 ** 18.30
* Op basis van één persoon met motor in het hoofdseizoen. Prijzen kunnen afwijken i.v.m. seizoen en daltarief. ** Op zondag afwijkende vetrektijd Tip: reserveer van te voren je overtocht zodat je zeker bent van een plek voor jou en je motor. Op de boot zijn overigens hulpmiddelen aanwezig om je motor mee vast te zetten.

Motorroute: rondje Texel

Van de drie eilanden ben je waarschijnlijk op Ameland het snelst uitgekeken. Het eiland is zo’n 24 kilometer lang en je kunt met je motor niet helemaal op het oostelijkste puntje komen. Terschelling is het op één na grootste eiland van de Wadden, maar aan één dag heb je misschien niet genoeg. Omdat de boot naar het eiland redelijk laat vertrekt en de laatste boot naar het vasteland om 17.30 afvaart heb je niet heel veel tijd om een rondje te maken en wat te eten. Texel is het eiland met de meeste mogelijkheden voor motorrijders. Er is een motorroute uitgestippeld van zo’n 75 kilometer lang waarbij je het hele eiland verkent. Deze route wordt ook wel ‘rondje Texel’ genoemd. motorroute texel Of het de moeite is om te gaan motorrijden op de Waddeneilanden hangt af van je eigen voorkeur. Texel lijkt het eiland met de meeste uitdaging, maar op Ameland kom je ook zeker motorrijders tegen. Elk eiland heeft dus z’n charme. Bovendien is voor veel motorrijders de route naar de veerdienst al een uitje.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands