Een kijkje achter de schermen: interview met stagiair Joris Lentfert

Joris Lentfert (22) studeert Media, Informatie en Communicatie aan het Saxion te Enschede en loopt stage bij Motordealerdirect. Lees hieronder het interview met Joris.    joris Hoe ziet jouw stage eruit? Ik werk aan een marketingplan voor ikwilvanmijnmotoraf.be, de Belgische tak. Daarbij staan het genereren van meer naamsbekendheid en meer aanmeldingen centraal. Dit plan is voor 2018, dus werk ik het ook al voor een deel uit. Daarnaast houd ik onder andere actief de social media kanalen bij.

'Ik ben coureur in het NK SuperCup 600'

Naast je opleiding sport je ook, wat doe je precies? Ik ben motorcoureur en komend jaar wordt mijn 9e seizoen dat ik actief ben op het circuit. Ik rijd mee in het NK SuperCup 600. De laatste drie jaar deden we dat met een eigen team. Komend jaar ga ik rijden voor Winteb Racing. Afgelopen jaar werden we 8e. Dit jaar moet het nog beter kunnen. (Ga voor de website van Joris naar: jorislentfert.nl)   Hoeveel beter? Welke plek zou je willen halen? Haha, laat ik het voorzichtig zeggen; de top-5 moeten we kunnen halen. Het hangt ook van de andere rijders af. Qua machine hebben we nu echt wel topmateriaal. Daarnaast moet je ook wel geluk hebben. Als het hard regent bijvoorbeeld heeft dat wel invloed op een race. Hoe ben je in de motorsport terechtgekomen? Mijn vader had altijd een motor voor op straat en ik ging een keer mee naar een motorzaak om onderdelen te halen. Daar stonden twee minibikes. Die wilde ik natuurlijk wel hebben. Het leek me gaaf om daarmee door de wijk te scheuren. Ik was toen tien jaar. We keken op internet om te kijken wat er te koop stond. Mijn vader is ook gaan zoeken en heeft me geholpen aan een kwalitatief goeie minibike. Ik mocht niet op straat, maar we gingen op lege parkeerplaatsen rijden. We zijn daarna ook wel naar het circuit gegaan met de minibike. Toen ik 14 jaar was ging ik naar de NSF100 Cup. Dit is opgericht door Arie Molenaar en er worden in die klasse 25 motoren beschikbaar gesteld. Je moet je inschrijven en de selectie doorkomen. Er waren allemaal minibikers die op Europees niveau aan kampioenschappen meededen. Zo waren Bo Bendsneyder en Livio Loi daar ook. Ik kwam de rondes door, maar ik ging niet zo hard. Ik ging ervan uit dat ik niet door de selectie kwam, maar hoorde toen toch mijn naam. Ik zag de anderen denken: wie is Joris Lentfert? Ik was de enige die niet bekend was in het wereldje. Ik moest alles nog leren, dus reed in het eerste jaar achteraan. Vanaf dat moment is het alleen maar beter geworden.   Het klinkt als een intensieve sport. Kun je je opleiding goed combineren met je sport? Dat gaat over het algemeen heel goed. Als ik veel huiswerk heb of een tentamen moet maken kan het wel lastig worden. Gelukkig kan ik dat allemaal makkelijk loslaten als ik op vrijdag naar het circuit ga. Dan richt ik me vol op de race en denk nergens anders aan. Pas als ik op zaterdag weer terugrijd komt het weer in mijn gedachten. Lentfert 18 Als je zou moeten kiezen tussen een race of een tentamen, wat zou je dan doen? Gelukkig heb ik die keuze nog niet hoeven maken! Meestal krijg je voor een tentamen ook een herkansing. Als het zo uit zou komen zou ik meteen gaan voor de herkansing en wel de race rijden. Maar tot nu toe gaat dat wel goed. Wie is je held uit de motorsport? Waarom? Ik ga voor het bekende antwoord, haha. Dat is Valentino Rossi. Wat hij de afgelopen jaren heeft gepresteerd is echt ongekend. Er komt zoveel nieuw talent bij met nieuwe technieken en toch weet Rossi het iedereen moeilijk te maken. Dat is op zijn leeftijd echt een hele prestatie. Heb je dromen of doelen die je wilt halen? In de motorsport hoop ik nog een keer Nederlands Kampioen te worden. Ik maak mijn opleiding sowieso af en wat er verder allemaal nog komt zie ik nog wel. In de toekomst hoop ik wel dat ik op wat voor manier dan ook van de motorsport mijn werk kan maken, maar ik focus me nu vooral op het komende seizoen. Je stage bij Dealerdirect zit er bijna op. Wat vond je leuk en wat viel je tegen? Vooral op het gebied van online marketing en strategieën heb ik heel veel kennis opgedaan. Veel stagiairs krijgen vaak allemaal kleine opdrachtjes. Ik vond het leuk dat ik kon werken aan een plan en me ook in elk onderdeel kon verdiepen. Of er ook minder leuke dingen waren? Daar moet ik even over nadenken, haha. Nee, eigenlijk niet.

'Ik heb geen motorrijbewijs'

Waren de dagen lang? Ik had wel bewust gekozen voor deze periode om stage te gaan lopen. Straks begint het seizoen weer en dan wordt het wel drukker. Ik train wel elke avond en doe vaak nog wat dingen voor het racen. Deze dagen waren wel snel om. Zou je anderen aanraden om stage te lopen bij Dealerdirect? Ja. Ik heb veel geleerd. Ik kreeg geen ‘klusjes’, maar draaide echt mee en heb veel geleerd. Ik heb daarnaast met klanten getelefoneerd en ben ook met Ron Bennenk meegeweest langs dealers. Dat ik motorliefhebber ben heeft denk ik ook in mijn voordeel gewerkt. Bijna vergeten te vragen...! Heb je eigenlijk wel een motorrijbewijs? Nee. Ik heb ook nog niet de behoefte om dat te halen. Ik haal mijn voldoening nu uit het racen op het circuit. Op de openbare weg zit je achter mensen die niet doorrijden en heb je altijd te maken met een snelheidslimiet. Dat lijkt me niks, haha. Namens alle collega’s: Joris, bedankt voor je enthousiasme, inzet en de gezelligheid! We wensen je heel veel succes met je opleiding en met je motorsportcarrière.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands