Daarom is een motortest belangrijk voor jou

motortest motor kopenEen motortest kan veel vertellen over een motor. Vooral als de machine pas nieuw is en je er uit je omgeving nog weinig over kunt horen kan een motortest je veel nuttige informatie geven. Ervaringen uit de directe omgeving zijn voor veel motorrijders het meest waard. Zij zijn immers eerlijk en ze hebben niet als doel om iets te verkopen. Een motortest kan ook veel duidelijk maken over een motor. De testers zijn niet partijdig en beoordelen de motor puur op de eigenschappen.

Eerlijkheid

Honda testOprechte bevindingen en een eerlijke mening krijg je niet bij alle motordealers. Zij moeten immers een product verkopen en dat kan alleen als zij er positief over zijn. Voor informatie kun je altijd bij een dealer langsgaan, maar je doet er goed aan door je van te voren te oriënteren op de markt. Op die manier kun je makkelijker een keuze maken, want bepaalde modellen vallen misschien meteen al af. Door het lezen van een motortest krijg je veel detailinformatie en op basis daarvan kun je een selectie maken. Ook kun je motortests onderling vergelijken. Je kunt online veel motortestresultaten vinden. Verschillende onafhankelijke websites voeren deze tests graag voor je uit.

Motortest onderdelen

Bij een motortest worden verschillende onderdelen behandeld. We beschrijven ze kort voor je, zodat je weet wat voor informatie je bij een test kunt verwachten.
  • Motor en andere (opvallende) technische gegevens
Motorrijders praten graag over het vermogen van een motor. Ook andere technische specificaties worden kritisch beoordeeld. De kracht van het motorblok, het aantal cc’s, maar ook de remmen en de bediening worden uitvoerig beschreven. Er wordt niet bezuinigd in het geven van kritiek, dus je krijgt hier al een goed beeld van de techniek en de details van een motor.
  • Bagageruimte
In een motortest wordt ook altijd iets over de bagageruimte vermeld. Dit is voor veel motorrijders een belangrijk punt. Als er geen of maar weinig bergruimte is moet je als bestuurder al snel een rugzak dragen en dat voelt voor sommige motorrijders alsof ze weer naar school gaan. Het is ook afhankelijk van het doel van de motor. Wordt hij vooral ingezet bij woon-werk verkeer of gaat hij ook mee op avontuur? Het is goed om te weten in welke mate er gedacht is aan de bagage.
  • Zithouding
De zithouding is, naast de techniek, één van de belangrijkste criteria bij een motortest. De zitpositie zegt iets over het gebruik. Is een motor geschikt voor dagelijks gebruik of is het een ideale langeafstandsmotor? Niet iedereen verstaat hetzelfde onder een ideale zithouding, maar door de beschrijving in een motortest kun je al goed inschatten of deze motor geschikt voor je is.
  • Wegligging
Zit de motor lekker en heb je tijdens het rijden geen last van trillingen of andere ongemakken? Ligt hij mooi in de bochten en twijfel je niet aan je machine? Dan heeft hij waarschijnlijk een goede wegligging. Als je een rit maakt moet je dit met vertrouwen kunnen doen en de wegligging is daarbij wel één van de belangrijkste punten om een goed gevoel bij de motor te krijgen. Als je twijfelt, dan is dit waarschijnlijk niet een goede keuze. In een motortest worden dit soort eigenschappen ook uitvoerig doorgenomen. Vaak worden gebieden – met name in Duitsland - opgezocht waar alle aspecten aan het licht kunnen komen.
  • Prijs-kwaliteit
Tot slot wordt nog vermeld of de prijs en kwaliteit in verhouding zijn, met andere woorden: krijg je waar voor je geld? Vaak worden alle kwaliteitsaspecten nog eens genoemd die de prijs kunnen verklaren. Een motortest lees je vaak pas als je oog al op een bepaalde motorfiets is gevallen. Je probeert er dan met een motortest achter te komen of de motor een goede keuze is. Vaak worden concurrenten ook meegenomen in het verhaal, dus als uit de test blijkt dat een bepaalde motor niet zo goed wordt beoordeeld krijg je vaak meteen al andere alternatieven. Het uitzoeken van een eerste motor vergt wat meer vooronderzoek. Daar kun je op deze site meer over lezen.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands